Over

OVER ANNA’S WIJNHUISJE

Het begon met een toevallige ontmoeting in 2015. Een enthousiast verhaal over Georgische wijnen, die mij nog totaal onbekend waren, maakte me nieuwsgierig naar deze wijnen.

Om ze te proeven moest ik afreizen naar Berlijn, alwaar ik kennismaakte met Alexej en Nataliya Schreiner, eigenaars van wijnhuis Grusignac. Een prachtige zaak, met Georgische wijnen en kunst uit de Kaukasus en een hartelijke ontvangst.

Alsof het zo moest zijn, was het plan onmiddellijk duidelijk na het proeven van deze prachtige wijnen. Georgische wijn en kunst gecombineerd in een winkel – dat moest het worden.

De start in Breda 

Thuisgekomen begon ik direct met de voorbereidingen. Locaties in Breda, maar ook in Amsterdam waren een optie. Maar uiteindelijk werd het prachtige historische pand bij de Grote Kerk van Breda de winnaar. De sfeervolle locatie aan de Reigerstraat was ruim 3 jaar de plek waar vele Bredanaars en toeristen uit de hele wereld voor de eerste keer een Georgische wijn proefden. 

Deze jaren waren één groot avontuur! Met een achtergrond als docent en geen ervaring in de wijnhandel stond me een flinke uitdaging te wachten. Met veel uithoudingsvermogen en enthousiasme en de hulp van familie en vrienden is het gelukt de Georgische wijnen op de kaart te zetten. De zich steeds verder uitbreidende klantenkring is voor een ondernemer het grootste compliment!

Met trots kijk ik terug op de vele mooie momenten en samenwerkingen. Anna's Wijnhuisje was onderdeel van de stadswandelingen van Breda Promotions, elk jaar een fantastische Cultuurnacht met muziek en poëzie, de verkoop op locatie bij Stee Events, bureau Peen, Stek. Bezoek van en aan de Georgische ambassade, het eerste Georgian Wine Event en de fijne contacten met mijn importeurs. De proeverijen bij Brandpunt, de kunstevents, de reisorganisaties....Reizen naar Georgië en het bezoeken van de wijnhuizen....Het is teveel om allemaal op te noemen, maar wat was het een genot om te leren, te ontmoeten en te groeien!

Anna's Wijnhuisje biedt niet alleen wijnen, maar ook kunst. De samenwerking met Galerie First Class Art was vanaf dag 1 al een hele prettige.

Chris Konijnendijk is gespecialiseerd in Georgische kunst en helpt elke twee maanden met het samenstellen en ophangen van de nieuwe expositie. Inmiddels is hieruit ook een samenwerking ontstaan met de galerie in Berlijn.

Verhuizing

Met een beetje pijn in mijn hart verlaat ik in september 2019 Breda en verhuis  zuidwaarts. Een betere locatie, grotere voorraadkelder en het Bourgondische Antwerpen waren de argumenten die tot dit besluit leidden. 

Ook weer bij toeval vond ik een prachtig oud pand op 't Eilandje, een hippe, groeiende wijk in de buurt van de jachthaven en 't MAS. Het pand aan de Nassaustraat 15 heeft twee verdiepingen, met nu op het gelijkvloers de wijnen en op de eerste verdieping de galerie. 

Het opstarten ging niet van een leien dakje, maar uiteindelijk konden eind november de deuren eindelijk open! 

In deze nieuwe webshop vindt u een zeer grote collectie Georgische en Armeense wijnen. Langskomen in Antwerpen kan natuurlijk ook!

It's a mission!

Graag tot ziens!

Anna