Kunst & Cadeaus

Op zondag 28 juni openden we de nieuwe expositie met werken van 3 hedendaagse Georgische kunstenaars. David Giorgadze, Nugzar Kakhiani en Zura Kalanda. Bijzonder kleurrijke werken in verschillende stijlen. 

David Giorgadze is in 1967 geboren in Tbilisi en kreeg zijn opleiding aan de Academy of Fine Arts. Hij woonde en werkte in St. Petersburg, in Nederland en momenteel weer in Tbilisi. Zijn schilderijen in olieverf en acryl zijn figuratief vanaf een afstand, maar van dichtbij zie je abstracte elementen. Veelgebruikte thema's zijn dans en muziek.

Nugzar Kakhiani is een bekende meester en succesvol kunstenaar. Zijn werken zijn vele malen internationaal geëxposeerd. De kleurstellingen in zijn werken zijn puur en diep, bestaande uit meerdere lagen olieverf. Dagelijkse taferelen, maar ook fantasierijke beelden in close-up, kleurrijk, met een vleugje humor en in een zeer herkenbare stijl.

Zura Kalanda creëert complexe en ingenieuze composities met de grote thema's mens, liefde, natuur en de harmonische samenhang tussen alle schepselen uit de natuur. Klassiek opgeleid in Tbilisi en Moskou, tevens musicus, filosoof en dichter.

 

Bij Anna's Wijnhuisje vind je niet alleen Georgische en Armeense wijnen, maar ook een grote collectie handbeschilderde wijnkistjes van kunstenaars uit Georgië, Oekraïne en Kazachstan. De wijnkistjes zijn gemaakt van een zeer goede kwaliteit hout en aan de zijkant bedrukt met de woorden Ars Pro Dono. De wijnkistjes worden geleverd met certificaat.

In de winkel kun je ook terecht voor handgemaakte leren tasjes, kurkentrekkers en wijnstops, glaswerk van Lehmann, wijnrekjes, boeken en Borjomi, het Georgische bronwater.